понеділок, 19 вересня 2022 р.

«Любити книгу з дитинства»

Зараз, практично з самого народження, дитину супроводжує книга. Спочатку це пластикові книжки-пищалки з простими картинками, потім – барвисті книги зі щільного картону, ще далі – звичайні книги з великим шрифтом, і як завершення – дорослі книжки зі звичайним друкарським шрифтом та з малою кількістю ілюстрацій.

Щоб дитина і книга продовжували супроводжувати один одного протягом усього життя, треба над цим попрацювати і батькам, і вчителям, і бібліотекарям. І дуже добре цю роботу проводити в творчому тандемі.

Працівники дитячої бібліотеки КЗК «Широківська публічна бібліотека» намагаються прищеплювати своїм користувачам любов до книги з самого дитинства. Особливе задоволення бібліотекарі відчувають, коли до Книжкового Королівства приходять «першачки» і стають активними його відвідувачами. Традиційно це відбувається на початку вересня – вчителі приводять своїх учнів на знайомство з Літературним Всесвітом. І з того часу дошкільнята, які раніше приходили до бібліотеки з батьками і вибирали книги за їхніми рекомендаціями, або й взагалі читали книги, обрані старшими, стають самостійними, дорослими читачами, повноправними господарями своїх уподобань та читацьких запитів.

Цього року зустрічі першокласників з бібліотекою відбувалися в рамках короткострокового проєкту з популяризації читання «Любити книгу з дитинства». Дітлахи знайомилися з «Дивовижним світом книжковим», грали в ігри, читали книжечки в бібліотеці та обирали собі новинки для читання вдома.

Бібліотекарі вкотре нагадали юним користувачам про правила поводження з книгою та розповіли про те, що читання книг підвищує грамотність. Адже книголюби постійно бачать, як пишуться слова, то в потрібний момент у них спрацьовує візуальна пам’ять.

Маємо надію, що дітлахи отримали багато приємних вражень та позитивних емоцій від спілкування з книгою. А бібліотекарі отримали великий заряд позитивної енергії від спілкування з юними читайликами.














Немає коментарів:

Дописати коментар