понеділок, 24 червня 2019 р.

«Сходинки до Олімпу»


До Міжнародного Олімпійського дня, яке відзначають у всьому світі 23 червня, бібліотекарі Широківської публічної бібліотеки для молоді підготували годину спортивної інформації «Сходинки до Олімпу». Присутні ознайомилися з легендою про те, як цар Еллади – мудрий Іфіт, зумів припинити війни між містами Еллади, які точилися не одне століття до нашої ери; історією розвитку давніх та сучасних Олімпійських ігор; з олімпійською символікою; з церемонією запалення олімпійського вогню та олімпійською ходою, які не порушувалися з першої відродженої французьким бароном П'єром де Кубертеном у 1896 році Олімпіади, ось уже ціле століття.
Іноді, прагнучи до перемоги за всяку ціну, учасники Олімпіад обирають шляхи аж ніяк не спортивні. Про деякі комічні казуси і непорозуміння бібліотекарі також розповіли присутнім, адже не тільки перемоги  є частиною олімпійського руху.
Але, незважаючи ні на що, олімпійські ігри живі й донині. Звичайно, це вже не ті змагання, в яких брали участь оголені юнаки і переможець яких минав місто через пролом у стіні. У наші дні олімпіади одне з найбільших подій у світі і сьогодні йде підготовка до 32-х Олімпійських ігор, які відбудуться у 2020 році. А сьогодні шанувальники спорту замирають перед екранами, спостерігаючи за Європейськими іграми або Європіадою ІІ, які проходять в столиці Білорусії – Мінську, і на яких наші спортсмени отримали вже багато призових місць.


Немає коментарів:

Дописати коментар