середа, 21 лютого 2018 р.

«Твій найкращий друг – словник»



         Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Недарма говориться, що без усякої іншої науки ще можна обійтися, а без знання рідної мови обійтися не можна. І це справді так. Людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує те, що повинно стати фундаментом її особистості.
         До Міжнародного дня рідної мови, яке відзначається 21 лютого, бібліотекарі Широківської публічної бібліотеки підготували словникову скарбничку «Твій найкращий друг – словник». На виставці розміщені найрізноманітніші словники з української мови, починаючи від тлумачного та орфографічного, якими найчастіше ми користуємося, і закінчуючи морфемним та словником перифраз.
         Виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб – МОВА. Як писала Ліна Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову». Тож, саме ми, заради прийдешніх поколінь, повинні зберігати і шанувати мову, як це робили наші славні предки. 



Немає коментарів:

Дописати коментар