субота, 17 лютого 2018 р.

"Кіно вихідного дня"



        Жюль Верн – французький письменник, автор класичних пригодницьких романів, основоположник жанру наукової фантастики, який, згідно з дослідженнями ЮНЕСКО, є одним з найбільш популярних в світі. Твори Жюля Верна найбільш екранізовані, а за кількістю перекладів посідають друге місце серед усіх письменників світу. Багато читачів виросли на його історіях про дітей капітана Гранта, загадкового капітана Немо, подорож Филеаса Фогга навколо світу за 80 днів…
До 190-ї річниці від дня народження письменника бібліотекарі Широківської публічної бібліотеки, в рамках соціокультурної акції «Кіно вихідного дня», для відвідувачів Інтернет–центру підготували для перегляду художній фільм «20000 лье под водой» за однойменним романом Жюль Верна, який найбільш екранізований з усіх творів письменника.
«Двадцять тисяч льє під водою» – науково-фантастичний пригодницький роман написаний автором у 1869–1870 роках. Головним героєм твору є французький професор зоології П'єр Аронакса. Він разом із слугою Конселем та гарпунером Недом Лендом потрапляє на борт незвичайного та єдиного у світі на той час підводного човна «Наутилус». Герої роману разом з капітаном і екіпажем човна вирушають у навколосвітню подорож в 20 тисяч льє під водою. Під час подорожі на них чекають неймовірні пригоди.





Немає коментарів:

Дописати коментар