середа, 17 січня 2018 р.

«А в нього що не вірш – то пісня»



«Мне менше полувека – сорок с лишним,
Я жив, тобой и Господом храним.
Мне есть что спеть, представ перед Всевышним,
Мне будет чем ответить перед ним»
            Це рядки одного з останніх віршів відомого поета, співака, актора Володимира Висоцького. Бібліотекарі Широківської районної бібліотеки до 80-ї річниці від дня народження талановитиго поета, актора, неординарної особистості підготували літературно-музичну композицію «А в нього що не вірш – то пісня».      Працівники книгозбірні знайомили учнів МЦППВ з життям та творчістю митця, який був бардом, а став іконою, історією і легендою. Його пісні люблять навіть люди, дуже далекі від світу авторської пісні. Його ролі в кіно незмінно яскраві, а багато його цитат пішли в народ і так прижилися, що не всі вже і пам’ятають, звідки вони.
            Під час заходу звучали вірші поета, демонструвалися унікальні світлини В.Висоцького, звучали записи його пісень у виконанні автора, а на закінчення присутні переглянули декілька уривків з художнього фільму «Место втречи изменить нельзя», який залюбки переглядають вже декілька десятків років не тільки люди старшого покоління, а й молодь. Володимир Висоцький зіграв у ньому роль Г.Жиглова, вислови якого у фільмі давно вже стали афоризмами у реальному житті.      
                     З поетичною творчістю митця знайомили матеріали художньої виставки «Мені є що заспівати», презентація якої відбулася під час заходу.



Немає коментарів:

Дописати коментар