понеділок, 15 червня 2015 р.

«Бібліотекарі нудьги не знають – працюють, вчаться і відпочивають»

«Бібліотекарі нудьги не знають – працюють, вчаться і відпочивають…». Певно, що саме такий девіз обрали для себе бібліотекарі Широківщини на 2015 рік. Не зважаючи на активну відпускну кампанію, яка розпочалася ще в травні, працівники книгозбірень району не пропускають жоден захід з підвищення професійної компетенції. Ось і 10 червня на базі РКЗ «Широківська районна бібліотека» в рамках роботи Заочної школи бібліотекаря відбулася нарада (яку ми ласкаво назвали – «передканікульна») бібліотечних працівників району «Організація роботи публічної бібліотеки». Під час заходу директор районної бібліотеки Лілія Володимирівна Бондарчук у своєму виступі «Планування роботи бібліотек у контексті пріоритетних напрямків розвитку сучасного суспільства» звернула увагу присутніх на основні зміни, які мають відбутися внаслідок проведення майбутньої адміністративно-територіальної реформи та ознайомила бібліотекарів з основними положеннями «Довгострокової стратегії розвитку української культури».
Завідувач методико-бібліографічним відділом Тетяна Вікторівна Ільчишина розповіла бібліотекарям району про технологічні аспекти обслуговування користувачів книгозбірень та презентувала нове однойменне видання Національної парламентської бібліотеки України, в якому розглянуто основні етапи обслуговування читачів, висвітлено зв'язок між обліковим процесом і звітністю, приблизний порядок обліку користувачів, питання захисту персональних даних, ведення бібліотечної статистики.
В папку бібліотекаря сьогодні присутні отримали матеріали з багатьох тем, а саме: «Сучасні послуги для дітей як фактор інноваційного розвитку бібліотеки»; «Публічна бібліотека – молодому поколінню: інноваційні ідеї на практиці»; «Інноваційність у пропозиціях нових бібліотечних послуг»; «Новітні послуги Інтернет-центрів»; «Бібліографія на допомогу масовій роботі».
В рамках «Школи бібліотечного піарника» цього дня відбулася презентація 1-го номеру професійної газети бібліотечних працівників Широківського району «Бібліотечна веселка» та методичних рекомендацій «Творчий звіт як засіб реклами діяльності бібліотек» на допомогу бібліотекам у проведенні творчих заходів і звітів перед громадою.

На останок залишилося все саме найприємніше. Було оголошено переможців обласних конкурсів «Війна пройшла по долям...» та «Дивись і читай», обласного  туру Всеукраїнського конкурсу «Книга пам'яті мого роду» (Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей); обласного літературного конкурсу «Герої моєї Вітчизни» (Дніпропетровська обласна бібліотека для молоді ім. М.Свєтлова) та презентовано колегам роботи переможців.





Немає коментарів:

Дописати коментар