понеділок, 15 червня 2015 р.

Формула успіху «Дороги творчості, стежки зростання»

Широківщина – мальовничий край зі славетною історією, віковими традиціями, талантами і працьовитими людьми. Ця земля є невід’ємною частиною України й здавна овіяна легендами та славою.
Золотими літерами в історію Широківщини вписані імена земляків, які здобули не лише всеукраїнське, а й світове визнання. Це діячі науки, мистецтва, культури, літератури, державні, військові і політичні діячі. Але так само як на небі щораз вчені відкривають нові зірочки, так і на широківському небосхилі з року в рік зявляються нові імена. Зустріч з представниками молодого талановитого покоління для Широківської районної бібліотеки стала доброю традицією.

Сьогодні книгозбірня «розкрила» формулу успіху «Дороги творчості, стежки зростання» молодого поета-початківця, уродженця Кіровоградщини, а зараз широчанина, активного громадського діяча, фельдшера-лаборанта Широківської районної лікарні Владислава Павлиша. На ранкову чашку запашного чаю завітав він до бібліотеки, щоб поділитися з присутніми своїм поетичним талантом. Вірші Владислава справжні, щирі, чуттєві, наповнені глибоким змістом та філософськими нотками. В них відбивається справжня душа поета, його бачення сучасного світу та мрії про прекрасне майбутнє, що вже не за горами. В творчому арсеналі Влада Кобзи (псевдонім автора) твори інтимної, пейзажної, філософської, громадянської лірики. Особливо вдало поету вдається описувати головні події сьогодення. Багато його віршів присвячені тематиці Майдану та бойових дій в зоні АТО. А ще є у Влада і прозові твори. Один з них – нарис «Спогади з медичних наметів», події якого описані з достовірною точністю, адже Владислав, в якості медичного працівника, брав безпосередню участь в подіях на Майдані Незалежності у Києві з 19 по 27 січня 2014 року. Саме цей його твір, а також вірш «Горів коктейль», було представлено на участь в конкурсі «Герої моєї Вітчизни», що проводила Дніпропетровська обласна бібліотека для молоді ім. М.Свєтлова навесні цього року. Нещодавно стали відомими результати конкурсу: наш Влад Павлиш став одним з переможців. Щиро вітаємо Владислава з перемогою і бажаємо йому подальших творчих успіхів!



Немає коментарів:

Дописати коментар