пʼятниця, 1 травня 2015 р.

Бібліотечна еко-галявина «Природи неповторную красу я серцем, словом, пензлем збережу»

Бібліотечна еко-галявина «Природи неповторную красу я серцем, словом, пензлем збережу» – таку назву мав цього року творчий звіт Широківської районної бібліотеки перед громадою. Захід, на якому були присутні керівництво району, друзі та партнери бібліотеки, громада селища Широке, проходив 29 квітня на площі перед приміщенням книгозбірні. Крім того, еко-галявина стала підсумком всіх заходів, які традиційно проводить бібліотека до Дня Землі, Дня довкілля, річниці аварії на ЧАЕС, і мала на меті привернення уваги громади до екологічної ситуації, яка склалася сьогодні в Україні в цілому, і на Широківщині зокрема; а також показати всю красу і неповторність природних багатств рідного краю.
Наше довкілля, рідна природа чарує нас в усі пори року. Ми, українці, маємо гордитися тим, що доля подарувала нам це диво – чарівну й неповторну красу природи. Та багатства природи не безмежні. Маємо їх дбайливо оберігати, як порядні господарі. Так роблять в усьому світі, бо проблеми екології, охорони природи нині найважливіші, адже природа – це наше життя, наше здоров’я. І чим стане наша земля завтра: потворною красою чи прекрасною потворою, а чи залишиться просто прекрасною планетою Земля – то все залежить тільки від нас самих. Саме про це йшлося під час виступу екологічної агітбригади «Давайте поговорим про життя!», яку представили партнери бібліотеки – учні 8-А класу Широківської СЗШ № 2.
Всі ми добре розуміємо, що сучасні екологічні проблеми нам доведеться вирішувати вже сьогодні. І особлива роль у їх вирішенні буде належати саме молодому поколінню, представники якого – учнівська молодь селища – взяли активну участь у проведенні грінмобу «Наша планета – колиска життя». Своєю хореографічною постановкою діти презентували  усім присутнім власне бачення майбутньої долі природи рідного краю.
А про те, як перетворити побутове сміття, яким сьогодні завалені наші населені пункти і під’їзди до них, на прекрасні вироби, що стануть окрасою будь-якого саду, подвір’я, будинку, розповіла широківська майстриня Наталя Вікторівна Семенова під час майстер класу «Екологічний шлях до прибутку: хенд мейд з відходів». Один з її виробів став окрасою бібліотечної клумби – імпровізований горщик для вуличних квітів.
За дорученням начальника відділу культури, туризму, національностей та релігій Тетяна Карамушка (завідуюча методичним центром клубної роботи відділу культури) вручила Світлані Григорівні Демешко, класному керівнику 8-А класу, та Зої Іванівні Бойко, вчителю фізкультури та постановнику грін-мобу, подяки за творчий внесок у проведення бібліотечної еко-галявини.

Присутнім також було запропоновано ознайомитися з матеріалами виставки-контрасту «Озирнись. Зупинись. Поміркуй», виставки полотен місцевих художників «Світ очима пензля», а також, завітавши до бібліотечної фіто-вітальні, посмакувати запашним чаєм з різноманітних лікарських трав.








Немає коментарів:

Дописати коментар