середа, 13 травня 2015 р.

Заочна школа бібліотекаря

13 травня 2015 року
В рамках роботи «Заочної школи бібліотекаря» методичним відділом РКЗ «Широківська районна бібліотека» для завідуючих книгозбірнями району проведено заняття «Бібліотечно-інформаційні ресурси та послуги для громади: сучасне бачення бібліотекаря». Під час навчання присутні ознайомилися з інноваційними формами роботи з користувачами; розглянули нестаціонарні підходи до обслуговування громади – «бібліосадочок», «бібліорюкзачок», «book-бокси  «Швидка книжкова допомога», «бібліодесант», «бібліогастролі» та інші; опанували методику створення «сторісеку», «скрапбукінгу»; з’ясували особливості такої моделі роботи як «коворкінг» та розглянули можливості застосування методики зонування бібліотечного приміщення в сучасних умовах для більш повного, а головне – одночасного, задоволення потреб всіх представників громади. Про ці та інші особливості бібліотечної роботи говорила у своєму виступі «Публічна бібліотека – бібліотека для всіх: сучасні виклики, зміст роботи, ефективність послуг» завідувач методико-бібліографічним відділом Тетяна Вікторівна Ільчишина.
Директор районної бібліотеки Лілія Володимирівна Бондарчук ознайомила завідуючих бібліотеками з оновленою нормативно-законодавчою базою у бібліотечній справі; розповіла про нову адміністративну реформу, а відповідно – і реформу бюджетної сфери, які чекають нас до кінця року.
Також присутні взяли участь у роботі «школи бібліотечного піарника» та навчалися яким чином вдало розповісти про бібліотечний захід, щоб привернути до себе увагу влади і громади.

Завершився захід обговоренням отриманої інформації, нових ідей, обміном думками та враженнями.



Немає коментарів:

Дописати коментар