пʼятниця, 1 травня 2015 р.

Поетичний альбом «Їхні життя війна рифмувала»

«В серцях відвага соколина,
І гнів, і лють до хижих зграй.
Під гул гармат хай пісня лине,
Нехай звучить про рідний край.»

28 квітня до Широківської районної бібліотеки завітали учні МЦППВ, щоб взяти участь у поетичному альбомі «Їхні життя війна рифмувала», приуроченому 70-річчю Перемоги над нацизмом. Під час заходу мова йшла про літераторів-фронтовиків, що своїм полум’яним словом додавали рішучості та мужності солдатам, сповнювали їх надією на скору Перемогу, давали могутню зброю – слово – в руки кожного бійця.
У 1941 році 440 літераторів стали до лав діючої армії. Серед них О.Довженко, Ю.Збанацький, А.Малишко, П.Тичина, О.Гонча, Г.Тютюнник, М.Бажан, О.Підсуха та інші. В той час вони жили життям та мріями українського народу, служили йому та своїй Батьківщині.

Учні підготували поетичну мозаїку з творів українських поетів. Декламування ними віршів перепліталося з розповідями бібліотечних працівників про життєвий та творчий шлях авторів поетичних строк та літературних уривків. А наприкінці заходу бібліотекарі запропонували присутнім ознайомитися з матеріалами перегляду літератури «Роки війни – століття памяті».



Немає коментарів:

Дописати коментар