неділя, 26 квітня 2015 р.

Зустріч ліквідаторів аварії на ЧАЕС "Чорнобиль – біль моя і туга"

Чорнобильська трагедія... Ось уже 29 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й... Ця катастрофа не тільки викликала численні жертви, але й суттєво змінила якість життя населення України. Чорнобильська катастрофа на атомній станції завжди буде займати особливе місце в історії людства.
Напередодні чергової річниці чорнобильської катастрофи в приміщенні РКЗ «Широківська районна бібліотека» відбулася зустріч ліквідаторів аварії на ЧАЕС «Чорнобиль – біль моя і туга». На заході були присутні голова районної ради Олександр Євтушенко, голова селищної ради Ігор Сагура, спеціалісти Управління праці та соціального захисту населення, лікар-терапевт районної лікарні.
У кожного часу – свої герої. Того разу ворог був невідчутним і невидимим. Він – підступний, безжалісний та смертельно небезпечний. Проте наші широчани рішуче і сміливо стали на боротьбу з ворогом та на захист прийдешніх поколінь від техногенної катастрофи неймовірних масштабів.
Слова вдячності лунали цього дня на адресу присутніх. За чашкою запашного чаю гості мали змогу поспілкуватися між собою; задати різноманітні питання, що їх цікавлять, представникам влади та спеціалістам соціальних установ; переглянути невеличкий концерт, який для них підготували артисти Широківського районного будинку культури.

Чорнобиль… Зараз це слово знає увесь світ. Чорнобиль – це страждання й трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять. Чорнобиль... Чорна страшна та нестерпна біль, яка торкнулася своєю вбивчою рукою всіх, хто став на боротьбу з радіацією. Минають роки. Нехай ніколи не буде нового лиха й нового Чорнобиля. Це залежить від нас з вами, від нашої відповідальності й нашого бажання завжди й у всьому залишатися Людиною.








Немає коментарів:

Дописати коментар