середа, 23 лютого 2022 р.

"Мій рідний край – моя історія жива"

Кожна дата для людей стає значимою та пам'ятною лише тоді, коли вони до неї відносяться із великою шаною та розумінням масштабності подій.

78-а річниця звільнення села Шестірні від нацистських окупантів (29.02.1944 р.) сприймається як свято пам'яті та людської вдячності за велику самопожертву тисяч солдатів, які полягли на полях слави, звільняючи район та села від ворога, зробивши неоціненний вклад у звільнення всієї України від ярма нацистської Німеччини.

Наші земляки свято шанують пам'ять про воїнів, які загинули в боротьбі з нацизмом. На братських могилах полеглих за Шестірню та Ганнівку (їх 3) поставлено пам'ятники, на меморіальних плитах біля сільського Будинку культури та біля місця старої школи викарбувані імена тих, хто віддав своє життя за звільнення Шестірні (їх 109) та імена земляків, які віддали життя, захищаючи, визволяючи інші села та міста (їх 137 чоловік).

Всі вони занесені до Книги слави, яка знаходиться в Широківському народному історико-краєзнавчому музеї, шкільній та сільській бібліотеках. Про події періоду Другої світової війни почерпнути відомості можна і в 12-томній Книзі Пам'яті та в Книзі Скорботи, де увіковічнено пам'ять солдат-визволителів рідного краю.

З нагоди 78-ї річниці з дня визволення с.Шестірня у Другій світовій війні до уваги мешканців громади в Шестірнянській сільській бібліотеці-філії  презентовано тематичну виставку «Мій рідний край – моя історія жива».

Усіх бажаючих запрошуємо до перегляду виставки!

 





Немає коментарів:

Дописати коментар