вівторок, 17 грудня 2019 р.

«Дивосвіт Різдвяних свят»


Новий рік… Різдво… Ці святкові дні чекають з нетерпінням як діти, так і дорослі. Це не тільки додаткові вихідні, але й атмосфера сімейного свята та віра у те, що з настанням нового року прийде нова радість.
В рамках заходів до циклу новорічно-різдвяних свят працівники Широківської публічної бібліотеки завітали до Широківської філії МЦППВ з годиною народознавства «Дивосвіт Різдвяних свят». Бібліотекарі знайомили учнів із історією новорічних іграшок та гірлянд, повідали легенду про Святого Миколая, розповідали про традиції прикрашати на Новий рік саме ялинку, яка  у Стародавній Греції була деревом надії, а жителі стародавньої Німеччини вірили, що в ній живуть духи – охоронці всього живого.
А ще… Бібліотекарі підготували невеличку мандрівку в загадковий світ новорічних свят, знайомлячи зі звичаями та традиціями святкування Нового року в різних країнах світу, з повір`ями та легендами, гаданнями та загадуванням побажань в останню хвилину старого року.
Новий рік та Різдво – це магічний час, коли можна і потрібно мріяти та загадувати бажання, адже саме у цей період вони мають властивість здійснюватися. Тож мрійте – і нехай у кожного все завжди збувається!




Немає коментарів:

Дописати коментар