понеділок, 21 жовтня 2019 р.

«Митці: колорит художньої майстерності»


Чи задумувалися ви коли-небудь, звідки в душі людини народжуються геніальні вірші? Від чого з’являється дивовижний дар, що спонукає звичайні слова звучати по-новому, від яких сильніше б’ється серце і захоплює подих?
Поетичне слово містить у собі якусь незриму, непомітну і водночас велику силу. Воно народжується не на Землі, а десь у височині блакитного неба.
Не підлягає сумніву, що поезія відіграє одну з провідних ролей у духовному збагаченні людини. І безсумнівним є також те, що кожен вірш – це сповідь поета, якийсь незабутній епізод з його життя.
З такими епізодами з життя нашого шанованого місцевого поета, члена краєзнавчого клубу «За покликом душі» Олександра Пономаренка знайомилися учасники ще одного клубу «Пізнайко», що діє в дитячій бібліотеці, під час художньо-поетичної зустрічі «Митці: колорит художньої майстерності». На розсуд юних читачів Олександр Олексійович представив не тільки свої поетичні твори, але й казочки у віршах, які він почав писати, коли з’явилися в нього онучата. Вони ж і є першими слухачами та поціновувачами його творчості.
За чашкою запашного чаю час спілкування збіг непомітно. Багато нового дізналися маленькі «пізнайчики» про творчий розвиток нашого селища. Саме такі знайомства і допомагають  дітлахам розкрити всі принади та пізнати нові грані історичного, культурного, краєзнавчого розвитку рідного краю.








Немає коментарів:

Дописати коментар