середа, 24 жовтня 2018 р.

«Встеляймо квітами дороги бійцям, що мир нам принесли»


           Друга світова війна… Багато подій і дат закарбувалися в її історії. Є трагічні, але є й радісні, такі, як 28 жовтня – день визволення України від нацистських загарбників. До 74-ї річниці визволення України в читальній залі Широківської публічної бібліотеки оформлено виставку-реквієм «Встеляймо квітами дороги бійцям, що мир нам принесли».
            Друга світова війна двічі прокотилася українськими землями. Скільки зруйнованих сіл та міст залишила вона? Скільки зламаних доль? 1226 днів і ночей Україна горіла в огні війни.  У цій війні загинув кожен п'ятий українець. Матеріали виставки саме й покликані ознайомити відвідувачів з перебігом найважливіших подій та битв Другої світової, зі спогадами ветеранів та дітей війни. Виставка також доповнена фотодокументами тих років, які найреальніше показують що довелося пережити українському народу в період окупації та воєнних дій.
            Щороку у жовтневі дні історична пам’ять повертає нас до героїчних, болючих та радісних днів визволення України. Тож, запрошуємо всіх бажаючих завітати до нашої книгозбірні та ознайомитися з матеріалами виставки.



Немає коментарів:

Дописати коментар