пʼятниця, 12 жовтня 2018 р.

«Батьківщину-мати вмій ти захищати»


Напередодні світлого свята Покрови та Дня українського козацтва 11 жовтня  в затишному залі Новокурської сільської бібліотеки-філії для юних користувачів було проведено дитяче свято «Батьківщину-мати вмій ти захищати».
Ведучі заходу ознайомили присутніх з історією виникнення козацтва, цікавими фактами з життя козаків, розповіли про відомих володарів гетьманської булави. Читачі бібліотеки з задоволенням приймали участь у конкурсах. Було організовано дві команди: «Славні козаки», отаман – Петренко Владислав та «Хоробрі козачата», отаман – Гардаш Олександр.  У конкурсі  «Сильна рука»  силою мірялися  хлопці-отамани, не обійшов увагою  цей конкурс  і козачок, які теж з задоволенням брали в ньому участь. А ще нащадки славного козацького роду продовжували прислів’я у конкурсі «Молодий  козак» та виявляли свої кулінарні здібності у конкурсах «Як козаки кашу варили» та «Забава кашоварів». Дуже всім сподобався конкурс «Стрибання в мішках», який повторювався декілька разів. В ньому змогли взяти участь  не тільки учасники заходу, а й вболівальники.
Наостанок свята діти переглянули мультфільм «Як козаки куліш варили» та ознайомилися з матеріалами книжково-ілюстративної виставки «Щоб козацька слава повік не пропала».











Немає коментарів:

Дописати коментар