середа, 10 жовтня 2018 р.

«Мій рідний край, в тобі моя любов»


Там, де у степах живе неспокій,
Там, де вітровії б’ють в лице.
З назвою привільною – Широке –
Є село над сивим Інгульцем.
(О.Пільонов)
Є багато гарних міст, сіл і селищ на Дніпропетровщині, великих і малих, відомих як в Україні, так і за її межами. І все ж найрідніше для нас те, що розкинулося в широкій долині над тихим Інгульцем. До нього ми повертаємося з далеких мандрів зі щемом у серці. Його уквітчуємо барвінком та рутою, що ніжно стеляться в садочках біля білесеньких хатинок. Про нього співаємо веселі та сумні переспіви. Його, ось вже 231 рік, прославляємо в літописах, повістях, романах, есе, віршах та піснях.
Наше село, як і кожна людина, має свою біографію – славну вікову історію. Про це йшлося сьогодні під час краєзнавчої години «Мій рідний край, в тобі моя любов». На захід, приурочений 231-й річниці з дня заснування селища, завітали учні та викладачі філії МЦППВ. Бібліотекар по краєзнавству підготувала для молоді екскурс в історію рідного краю за відео роликом Студії «Візит» – «Широковщина – наш южный сосед». Доречним став і поетичний нон-стоп з віршів широківських митців пера: О.Пільонова, І.Гончаренко, М.Олексієнка, Л.Іванюшиної, В.Тараненка. В.Дякова та ін.
«Немає кращої землі, ніж та, де ти народився» – зробили висновок юнаки і дівчата по завершенню заходу. Саме під такою назвою було оформлено та наостанок презентовано тематичну виставку в читальній залі книгозбірні.
Скільки б ми не їздили по світу,
Все одно із дальніх із доріг
Ми любов свою, мов перші квіти,
Несемо на батьківський поріг.






Немає коментарів:

Дописати коментар