вівторок, 25 вересня 2018 р.

«Таємниці книжкових лабіринтів»


     Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек до Широківської публічної бібліотеки завітали учні філії МЦППВ на бібліотечний квест «Таємниці книжкових лабіринтів». Після невеличкої мандрівки відділами Широківської публічної бібліотеки та знайомством з послугами, які тут можна отримати, бібліотекарі запросили учнів на галерею цікавих новин «Таємниці. Загадки. Сенсації». Ведучі заходу познайомили учнів з історією бібліотек, найстарішою з яких є бібліотека ассірійського царя Ашурбаніпала, а найвідомішою бібліотекою античності – Александрійська, де було зібрано рукописні книги всього античного світу. Говорили також і про сучасні бібліотеки, як найбільші, так і найменші; і про незвичайні бібліотеки, які знаходяться не тільки на Землі, а й у космосі.
Як тільки не називали бібліотеки наші предки: «дім мудрощів», «аптека для душі», «книжковий дім», а на дверях книгосховища, що належало фараонові Єгипту Рамзесу ІІ, було написано «Цілительниця душі». І це так. В усі віки знання мали велику цінність, недарма кажуть «Знання людині – що крила пташині».    
«У Кіно? Чи до бібліотеки?».  На це питання сьогодні більшість скажуть «до бібліотеки», і як показує статистика, саме бібліотека сьогодні – найвідвідуваніший заклад серед інших закладів культури. «Чому?» – спитаєте ви? Сьогодні бібліотека це не тільки книги та періодичні видання – друковані чи у цифровому форматі, – це і фільми, і безкоштовний Інтернет, і цікаві зустрічі... І все це у звичайній, до болі знайомій, бібліотеці.


















Немає коментарів:

Дописати коментар