середа, 29 серпня 2018 р.

Творча зустріч з письменником



Сьогодні жителям та гостям Широківської громади випала нагода зустрітися та поспілкуватися з видатною і знаною людиною – українським письменником, журналістом і краєзнавцем, Членом Національної спілки письменників України, Лауреатом Національної премії ім. Т.Шевченка 2006 року, В.Стуса 2005 року, В.Винниченка 2003 року та ін., дуже розумною і цікавою людиною, прекрасним співрозмовником Григорієм Гусейновим.
Для працівників Широківської публічної бібліотеки це не перша зустріч з Григорієм Джамаловичем. Неодноразово ми вже мали змогу і приємність зустрічатися з таким талановитим автором, людиною-легендою, «співцем широківської історії». Саме під такою назвою для відвідувачів бібліотеки ось вже декілька днів презентується виставка творів письменника, які є в книгозбірні. Відсьогодні ж вона поповнилася ще двома новими книгами з дарчими надписами від автора. Такі ж надписи залишав Григорій Джамалович всім бажаючим придбати його книги для домашньої бібліотеки. А таких охочих було чимало, адже багато їх завітало до бібліотеки на творчу зустріч з письменником. Це і представники районної ради та трудових колективів селища, рада Широківського народного історико-краєзнавчого музею на чолі з його господинею, вчителі-філологи Широківських шкіл, члени краєзнавчого клубу «За покликом душі», що діє при книгозбірні, поціновувачі творчості Григорія Джамаловича і також ті, хто з цікавістю спостерігає за культурним життям краю і бере в ньому активну участь.
Спілкування з письменником проходило досить жваво. Він ледве встигав відповідати на питання, які сипалися на нього звідусіль. А присутнім було цікаво все: і особисте життя автора, і творче. Найбільш активним своїм співрозмовникам Григорій Джамалович презентував один з випусків часопису «Кур’єр Кривбасу», головним редактором якого він є. Щасливими власниками журналів стали Лідія Василівна Гічонок (член ради музею та член клубу «За покликом душі»), Любов Іванівна Скорик (вчитель української мови та літератури Широківської СЗШ №1, яка, до речі, також свого часу організовувала зустріч з письменником у школі для учнів та колег), а також наш гість з Кочубеївської ОТГ, у власній бібліотеці якого є всі книги Григорія Гусейнова, навіть нові, що їх сьогодні було презентовано під час зустрічі: новий альманах «Kryvyi Rih. Uhraine» та книжка «Принцеси революції». У кожній з цих книг можна знайти матеріал і про наш Широківський край, про його історичний та культурний розвиток, видатних людей.
Дві години спілкування пролетіли як одна мить. Скільки нового та цікавого дізналися ми сьогодні! І ще скільки незвіданого чекає на нас!
Дякуємо Григорію Джамаловичу за таку яскраву і пам’ятну подію в житті нашої книгозбірні та всієї громади. А також дякуємо редактору відділу газети «Вісник» Олександру Миколайовичу Козленку за організацію цієї зустрічі і всім тим, хто її відвідав і підтримав спілкування з автором.







Немає коментарів:

Дописати коментар