понеділок, 13 серпня 2018 р.

Краса і велич символів державних»



Через деякий час ми будемо відзначати найголовніше свято нашої країни – День її народження – День Незалежності. 27 років тому, 24 серпня 1991 року, сесія Верховної Ради Української Соціалістичної Республіки прийняла постанову про проголошення України незалежною демократичною державою і затвердила Акт проголошення незалежності України. Із відродженням державності відродилися і державні символи: Гімн, Прапор і Герб, які уособлюють історію нашої Батьківщини та її сутність.
Саме про образи державної символіки йшлося сьогодні під час усного журналу «Краса і велич символів державних». Захід мав патріотичне та правове забарвлення, а його учасниками стали наші давні партнери, з якими було проведено вже не один захід правової тематики – Широківський районний сектор філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області. Старший інспектор Валентина Олександрівна Даценко запросила до спілкування з працівниками книгозбірні суб’єктів Широківського РС, а також молодь Широківщини, як покоління, якому жити і розбудовувати нашу рідну Україну в майбутньому.
Наприкінці заходу присутнім було презентовано виставку-панораму «В усіх тисячоліттях і віках – святиться слово Україна» та проведено огляд літератури «Незалежна Україна: шлях до мети».   
Національні символи – це згусток високого духу народу, його історичних прагнень, унікальності, своєрідний генетичний код нації. Завдяки Гімну. Прапору та Гербу країну будуть пізнавати на Міжнародній арені. А тому всі ми – громадяни України – повинні шанувати, берегти і позиціонувати наші державні символи. («…Шанування державних символів України є обов’язком громадян України» (КУ, ст. 65)).









Немає коментарів:

Дописати коментар