середа, 13 червня 2018 р.

Впровадження Універсальної десяткової класифікації



13 червня в КЗК «Широківська публічна бібліотека» відбувся семінар-практикум «Впровадження Універсальної десяткової класифікації в бібліотеках Широківської селищної ради». На захід завітали і наші колеги з бібліотек Карпівської ОТГ. Відкрила семінар директор книгозбірні Лілія Бондарчук. Вона привітала усіх присутніх, оголосила програму семінару та проінформувала бібліотекарів про перехід бібліотек на систематизацію документів за Універсальною десятковою класифікацією.
        Далі роботу семінару продовжили бібліотекар по каталогам Ольга Бондаренко та завідувач відділом обслуговування Валентина Лоза з консультаційними порадами «Основи систематизації документів за таблицями Універсальної десяткової класифікації» й «Особливості систематизації за Універсальною десятковою класифікацією з урахуванням вікових категорій». Бібліотекарі отримали методичні, рекомендаційні матеріали, розроблені публічною бібліотекою.
Закінчився семінар тренінгом – кожний бібліотекар практично виконував завдання, з якими зіткнеться при переведення фондів на десяткову класифікацію, а також отримав робочу скорочену таблицю УДК.





Немає коментарів:

Дописати коментар