середа, 25 квітня 2018 р.

Охорона праці



        За ініціативою Міжнародної організації праці (МОП) для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та випадків смертельного травматизму на робочому місці щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці. Відповідно до цього в Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається, згідно з Указом Президента України (№ 685/2006 від 18 серпня 2006 р.), теж щорічно 28 квітня.
        З нагоди Всесвітнього дня охорони праці в читальній залі Широківської публічної бібліотеки оформлено інформаційну виставку «Охорона праці: вимога часу». Протягом тижня, з 25 квітня по 3 травня, кожен відвідувач бібліотеки має можливість ознайомитися із законодавчими актами з охорони праці в Україні, публікаціями з періодичних видань про виробничий травматизм.
      Безпечні та здорові умови праці визначаються не тільки чинною законодавчою базою, а й загальним рівнем цивілізованості, виробничої культури та соціально-економічного розвитку суспільства. Саме тому, підвищення рівня культури охорони праці в суспільстві – це запорука збереження здоров’я та життя працівників, процвітання держави.
       Всесвітній день охорони праці – свято працюючих, свято професіоналів, свято, що єднає колективи.

Немає коментарів:

Дописати коментар