четвер, 26 жовтня 2017 р.

"Широківщина бібліотечна". Про бібліотеки Широківського району і не тільки...



Доблесні воїни, втікачі, українські лицарі та хоробрі захисники – як тільки не називали козаків їхні сучасники. Життя запорожців повне загадок і таємниць, проте одне відомо напевне: козаків поважали та мусили рахуватися з ними навіть найбільші імперії.
Про легендарне козацьке військо у свій час не знав тільки лінивий. Слава про мужність та хитрість козаків мчала світом, як вороний кінь Диким Полем. Величезні імперії добре розуміли: з козаками погані жарти. Не даремне в австро-угорської армії існувала офіційна інструкція: вступати в бій з козаками лише у разі п’ятикратної чисельної переваги.
А от наскільки добре знають життя, побут, звичаї та подвиги козаків сучасні покоління перевіряла завідувач Дачнівською СБ під час інтелектуальної гри «І козацьку бунтівну вдачу нам лишили предки з давнини». Юні користувачі бібліотеки, що завітали на захід, поділилися на дві команди «Козаки» та «Сова» та обрали лідерів. Вікторина мала три рівні складності. На кожному з рівнів дітлахи давали відповіді на поставлені запитання. А потім командам було запропоновано взяти участь у козацьких розвагах. І як підсумок – перемогла ДРУЖБА! Всі учасники отримали солодкі призи.
Відвага, мужність, хитрість, волелюбність і честь – якості, які завжди вирізняли козаків з-поміж інших армій світу. Пишаймося нашими славетними предками, берімо приклад та прославляймо рідну країну новими перемогами та добрими справами!






Немає коментарів:

Дописати коментар