пʼятниця, 29 вересня 2017 р.

Мандруємо бібліотечним містом



«Тут книги розумні спокійні живуть
 У тихій величній світлиці.
А двері широкі відкриті ведуть
До знань золотої скарбниці…»
(С.Гребенников)
                        Що ж таке «бібліотека»? Для одних  це місце є джерелом інформації, сховищем книг. Для інших – бібліотека це місце, куди можна прийти і попрацювати, сховатися від суєти і шуму, відчути тепло та затишок. Для третіх – бібліотека – центр  інтелектуального дозвілля, де можна з користю провести свій час, погортати сторінки журналів і книг. Для учнів МЦППК Широківська районна бібліотека є не тільки джерелом інформації, а й місцем їхнього дозвілля. Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек працівники районної бібліотеки саме для них підготували цикл заходів.
                        Першокурсників бібліотекарі запросили на екскурсію «Мандруємо книжковим містом», під час якої знайомили з відділами бібліотеки, з книжковим фондом та послугами, які можна отримати в книгозбірні. Також для них бібліотекарі підготували  Інтернет-мандрівку «Найкращі бібліотеки світу». Відеоматеріали знайомили учнів з найбільшими та найвідомішими бібліотеками України та світу.
                        Бібліотечний калейдоскоп «Храм книги у вік Інтернету», на який завітали учні старших груп, знайомив молодь з історією розвитку бібліотек і бібліотечної справи як в Україні, так і у світі. Молодь особливо зацікавилася розповідю про бібліотеку Ярослава Мудрого, книжкові скарби якої запаморочили голову не одному поколінню шукачів.
                        В.Сухомлинський писав «Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність». Так, бібліотека – древня і вічно юна оселя людського розуму. Все життя Всесвіту зосереджено у цьому магічному кристалі, що називається БІБЛІОТЕКА.








Немає коментарів:

Дописати коментар