вівторок, 21 березня 2017 р.

"Академіки живопису"

Серед відомих українських пейзажистів другої половини XIX століття значне місце належить В.Орловському та М.Пимоненку. З їхньою творчістю пов’язане становлення в нашому мистецтві пейзажу як жанру.
До 175-річчя з дня народження В.Орловського та 155-річчя  М.Пимоненка, бібліотекарі Широківської районної бібліотеки підготували усний журнал «Академіки живопису». Молодь, яка була присутня на заході, переглядаючи відео презентації про цих двох художників, знайомилася з їхнім життєвим та творчим шляхом.
Вони представляли різні художні течії, різні художні системи. Учитель і ученик… Орловський був «шукачем сонця», а Пимоненко – «співець українського села». Один тяжів умовністю світосприйняття, інший – «оголеною» правдою життя, але їх об’єднували любов до живопису, а ще – родинні стосунки.
Створені понад століття тому картини цих художників є яскравою сторінкою в розвитку української художньої культури. Вони й до наших днів не втратили своєї емоційної і естетичної дії та експонуються у найбільших та найвідоміших картинних галереях України та світу.
Увазі присутніх було запропоновано також ознайомитися з картинами художників, переглянувши матеріали виставки-вернісажу «Український дивосвіт».





Немає коментарів:

Дописати коментар