середа, 15 березня 2017 р.

«В єдності наша сила»

14 березня – День українського добровольця. Це свято установлене Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості. 
            До Дня українського добровольця бібліотекарі Широківської районної бібліотеки підготували тематичну виставку «В єдності наша сила»; огляд літератури «З відданістю Україні в серці»; інформ-хвилинку «Ніхто крім нас», під час якої ознайомили присутніх з історією військових добровольчих угрупувань.
Наш народ вже проявив себе в подібній ситуації. У 1914 році, під час Першої світової війни, українці, які не підлягали загальній мобілізації (не відповідали віком, здоров’ям чи були звільнені через виконання професійних обов’язків), створили свій добровольчий батальйон – легіон Українських Січових Стрільців. 
            Відвідувачі  Інтернет–центру цього дня переглянули документальний фільм про десантників-добровольців ВСУ – «Добровольцы».

            Добровольчі батальйони були і є унікальним явищем під час будь-яких військових дій. Сьогодні ці угрупування, які перебувають на передній лінії фронту на Сході України, для кожного українця є символом відваги, патріотизму та доблесті.




Немає коментарів:

Дописати коментар