понеділок, 13 березня 2017 р.

До висот Шевченкового слова

Широківська районна бібліотека відзначає 203-ю річницю від дня народження Тараса Шевченка, святкує шевченківські дні. Зокрема, 9 березня для громади селища проведено краєзнавчу зустріч з Надією Деркач, дружиною уславленого широківського краєзнавця Валентина Деркача, «З Шевченком у серці».
Валентина Івановича Деркача, без перебільшень, можна назвати справжнім, великим шевченкознавцем Широківщини. Усе своє життя він вивчав творчий і життєвий шлях великого українського письменника. А ще ретельно збирав усі видання, де бодай є якась згадка про Тараса Григоровича. Збирав і трепетно їх оберігав, захоплювався ними, купався у неосяжному всесвіті Шевченка. Деякі з цих видань були представлені на книжковій виставці «До висот Шевченкового слова», яку бібліограф Володимир Книга презентував під час краєзнавчої зустрічі. Також він ознайомив присутніх із громадською, творчою та професійною діяльністю Валентина Деркача. Теплими спогадами про свого чоловіка поділилася Надія Іванівна Деркач. Зокрема розповіла учасникам заходу про щире, невгасиме захоплення Валентина Івановича творчою спадщиною Кобзаря. А ще подарувала районній бібліотеці деякі видання Шевченка із сімейної книгозбірні Деркачів.
«Ми завжди маємо знати і пам’ятати видатних людей Широківщини, серед яких почесне місце посідає і Валентин Іванович Деркач, – зазначила під час заходу начальник відділу культури, туризму, національностей та релігій Широківської райдержадміністрації Любов Лисогор. – Це наша історія, це те підґрунтя, на якому ми будуємо сьогодення і майбутнє». Також Любов Михайлівна розповіла про те, як разом з Валентином Івановичем плідно працювала на культурній ниві та поділилася деякими теплими спогадами про нашого земляка, невтомного громадського діяча і краєзнавця.









Немає коментарів:

Дописати коментар