понеділок, 13 лютого 2017 р.

«Афганістан… осколки пам’яті»

З давніх-давен український народ підтримує священну традицію – вшановувати пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок України. До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав бібліотекарі Широківської районної бібліотеки для першокурсників МЦППВ підготували пісенні віражі «Афганістан… осколки пам’яті».
Особливо болісною раною серед війн на території інших держав залишається війна в Афганістані.  Цій війні та життю афганців після війни в художній літературі відводиться особливе місце. А скільки пісень присвячено цій темі! Вони писалися і в 80-х роках двадцятого століття, коли йшла війна, і сьогодні – у двадцять першому столітті. На заході звучали пісні  «Афганистан… Красивый горный дивный край…», «Я ухожу, сказал мальчишка ей сквозь грусть…», «Чёрный тюльпан», «Кандагар», «Опять тревога», «Афганская статистика» та інші.     

Сумними і гіркими спогадами поселилася в пам’яті людей афганська війна. З документальними матеріалами і художньою літературою про війну в Афганістані та життя воїнів–афганців знайомили присутніх матеріали тематичної виставки «Афганістан: подвиг, біль, пам`ять», оглядом якої завершився захід.




Немає коментарів:

Дописати коментар