неділя, 26 червня 2016 р.

Крокуємо в ногу з часом

Життя не стоїть на місці… Сучасне суспільство впевнено крокує шляхом прогресу та нововведень в світле майбутнє, інколи долаючи неймовірні перешкоди та вирішуючи безліч завдань для досягнення поставленої мети. І на цьому шляху прогресу інноваційні технології стали невідємною частиною повсякдення.
Теж саме відбувається і в професійному бібліотечному середовищі. Працівники книгозбірень Широківського району постійно прагнуть до вдосконалення своєї діяльності, перебувають в пошуку нових форм інформування та організації вільного часу користувачів, беруть на себе все нові завдання і успішно їх виконують, тим самим відстоюючи позитивний імідж бібліотеки.
На сьогодні перед бібліотечними установами району та їх працівниками постало нове завдання – створення електронного каталогу.
Ще на початку 2016 року розпорядженням голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації було створено робочу групу з реформування бібліотечної галузі в Дніпропетровській області, яка запропонувала низку заходів щодо поетапного реформування роботи публічних бібліотек області з метою підвищення ефективності їх діяльності.
Одним із головних завдань є реалізація роботи зі створення електронних каталогів на фонди кожної публічної бібліотеки Дніпропетровської області. З метою реалізації цього завдання Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія розробила регіональний проект «Електронний каталог».
Мета проекту: Створення електронних каталогів на книжкові фонди публічних бібліотек області та перехід на систему корпоративної каталогізації з формування зведеного краєзнавчого каталогу статей із періодичних видань «Дніпропетровщина» та розміщення цих ресурсів на сайті ДОУНБ: www.libr.dp.ua.
Координаторами проекту виступають:
Крупій Ганна Яківна, заступник директора з автоматизації бібліотечних процесів
Абраїмова Тетяна Олександрівна, заступник директора з наукової роботи
Литвиненко Надія Григорівна, зав. відділом наукового опрацювання документів та організації каталогів
Луньова Ірина Євгеніївна, зав. відділом наукової організації та методики бібліотечної роботи.
23 червня працівники ДОУНБ згідно встановленого графіку відвідали районну бібліотеку з метою організації на її базі електронного каталогу і приєднання до системи корпоративної каталогізації. Доки Ганна Яківна завантажувала програму, Тетяна Олександрівна та Надія Григорівна розповідали про те, що ж являє собою цей проект і які його переваги, а після встановлення програми на практиці показали як створюється та працює електронний каталог.
Спілкування з колегами було цікавим та насиченим: одразу ж виникло безліч запитань, на які ми отримали змістовні відповіді.
З цього моменту життя та діяльність районної бібліотеки кардинально змінюється: розпочинається робота по створенню електронного каталогу, а разом з ним – переходу на вищий рівень обслуговування користувачів. Сподіваємося незабаром порадувати громаду Широківщини новими інноваційними послугами та розширеними можливостями в задоволенні найвибагливіших запитів та потреб кожного жителя району.












Немає коментарів:

Дописати коментар