вівторок, 24 травня 2016 р.

«Європейські барви»

21 травня на площі біля приміщення районного Будинку культури розгорнулося фейєричне дійство під назвою «Європейські барви». Цей районний захід був приурочений Дню Європи в Україні та святу української вишивки. Чого тут тільки не було: конкурс малюнка на асфальті «Європа очима дітей», євроквест для молоді від євроклубу  Калинівської СЗШ,  флешмоби «Україна європейська» та «Ми – Українці»,  фотовиставка дитячих фото «В центрі Європи», виставки предметів декоративно-ужиткового мистецтва від Будинку дитячої творчості та Відділу культури, майстер-класи від керівників гуртків Будинку дитячої творчості в «Павільйоні цікавих ідей», концертна програма з нагоди 15-річчя аматорського зразкового хореографічного колективу «Форсаж» Широківського районного будинку культури, фестиваль вишиванок, дитяча розважально-ігрова програма «Країнами Європи», виступ ВІА «StaEs», народного ансамблю народних інструментів Широківського районного будинку культури.
Також гостей свята розважали казкові герої (учні Широківської СЗШ №2), які звеселяли присутніх та залучали дітей до участі у різних конкурсах.
Широківська районна бібліотека цього дня презентувала мешканцям та гостям селища тематичні виставки «Рушник вишиваний – Вкраїни душа» та «Мій край у всьому неповторний». Матеріали виставок знайомили з талантом місцевих майстринь-вишивальниць, наочно демонстрували їхні роботи. Бажаючі дізнатися більше про історію та розвиток української вишивки, познайомитися з технікою виконання та її видами мали змогу переглянути також і книги, які доповнювали виставку «Рушник вишиваний – Вкраїни душа». А на виставці «Мій край у всьому неповторний» в обрамленні прекрасних вишитих рушників були розміщені фото неповторних краєвидів нашого селища.







Немає коментарів:

Дописати коментар