вівторок, 31 травня 2016 р.

«Дмитро Яворницький – ім’я, овіяне легендою»

Україні, можна з впевненістю сказати, пощастило в тому, що в славній когорті її синів був Дмитро Іванович Яворницький. Видатний вчений, історик, етнограф, письменник, археолог, музеєзнавець, він кожною гранню своєї діяльності служив своїй Батьківщині, поклав на її алтар усе своє кипуче талановите життя.
Якби не Яворницький, з його одержимістю, ненаситною жагою пізнання, то хтозна, чи багато знали б ми сьогодні про таке унікальне в світовій історії явище, як Запорізьке козацтво, його славну героїчну історію, про сиву давнину нашого козацького краю.
З життєвим та творчим шляхом видатного сина України громада Широківщини мала змогу ознайомитися під час презентації тематичної виставки «Козацький романтик – Дмитро Яворницький», яка відбулася 30 травня в читальній залі районної бібліотеки в рамках регіонального проекту «Читаємо разом» – «Дмитро Яворницький – ім’я, овіяне легендою».  

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу книгозбірню та переглянути матеріали виставки, щоб глибше пізнати наукову творчість видатного українського історика, археолога, етнографа, фольклориста і письменника Дмитра Івановича Яворницького.

Немає коментарів:

Дописати коментар