вівторок, 5 квітня 2016 р.

Славний син свого народу

Широківська земля виплекала немало своїх славних синів і дочок, багатьма з яких пишається Україна. Серед них є державні діячі, визначні науковці, вчені, сільські трудівники, письменники, журналісти, артисти, музиканти.
Про одного з таких особистостей йшла мова під час літературно-музичної композиції «Співочий талант славетного земляка Г.Гаркуші», проведеної працівниками Широківської районної бібліотеки для учнів МЦППВ. Захід було приурочено до 75-річчя з дня народження Григорія Якимовича.
Хто ж такий Григорій Гаркуша?
Народний артист України, професор Національної Академії ім. П.І.Чайковського, академік Міжнародної Академії України духовного єднання, лауреат премії ім. І.Нечуя-Левицького, нагороджений Відзнакою Президента України – орденом «За заслуги», двічі – Подякою Київського міського голови та його вищою нагородою «Знаком Пошани». А ще – це наш земляк, уродженець села Шестірня Широківського району Дніпропетровської області, який зараз живе та творчо працює в столиці. Про все це і йшла мова під час літературно-музичної композиції. Розповідь ведучих перепліталася з записами музичних творів у виконанні Григорія Якимовича. А наприкінці заходу молодь переглянула уривок з документального фільму «Знамениті українці: Г.Гаркуша» та ознайомилася з матеріалами тематичної виставки «Славний син свого народу».
Працівники районної бібліотеки щиро дякують місцевому краєзнавцю Олександру Козленку за допомогу у проведенні заходу, сценарій до якого було написано за матеріалами книги Олександра Миколайовича «Окраса рідної землі». У ній зібрано нариси  про життєвий та творчий шлях видатних людей Широківського краю. «Окраса рідної землі» є також «окрасою» краєзнавчого фонду книгозбірні. Тож бажаючі ознайомитися з книгою можуть завітати до бібліотеки і переглянути її в читальній залі. Ласкаво просимо!





Немає коментарів:

Дописати коментар