середа, 27 квітня 2016 р.

"Зелений день в бібліотеці"

Мудрі люди кажуть: «У природи немає поганої погоди». А ми – бібліотекарі – говоримо: «А нам все одно!». І навіть якщо погода псується, настрій погіршується, а плани руйнуються, бібліотечні працівники Широківщини і тут знаходять шляхи виходу з ситуації, що склалася.
27 квітня в рамках заходів з підвищення професійної компетенції бібліотекарів району методико-бібліографічним відділом районної книгозбірні було проведено майстер-клас «Задоволені користувачі = успішна бібліотека: робота книгозбірні з екологічного краєзнавства», перлинкою якого мав стати еко-краєзнавчий десант «Перлина Широківщини – Кобильна балка». Та зважаючи на значне погіршення погодних умов, «Зелений день в бібліотеці» (під таким девізом проходив майстер-клас) відбувся саме в приміщенні Широківської районної книгозбірні. Разом з завідувачем краєзнавчим сектором Світланою Курочкою колеги здійснили заочний еко-краєзнавчий десант до Кобильної балки, ознайомилися з історією її виникнення та етапами формування, тваринним і рослинним світом. Захоплення у присутніх викликала фото-виставка «Кобильна балка: гордість і краса», на якій представлено фото неповторної краси нашої заповідної місцевості.

Бібліотечний еко-лекторій ознайомив присутніх з методичними рекомендаціями щодо «Діяльності бібліотеки по формуванню екологічної культури місцевої громади».  А далі колеги спільно з завідувачем методико-бібліографічним відділом Тетяною Ільчишиною вирушили маршрутом екологічної прогулянки «Сім кроків позитиву», що була наповнена іграми, конкурсами, цікавими та повчальними завданнями, роботою в групах. Завершився майстер-клас відкритим мікрофоном «Побажання з еко-склянки» та жвавим обговоренням отриманої інформації.










Немає коментарів:

Дописати коментар