вівторок, 26 квітня 2016 р.

«Поріс чорнобилем Чорнобиль – бідою нашою поріс»

Прийшла біда у місто на світанку,
Страшна, неждана, атомна біда.
Вона горіла, нищила, вбивала,
Радіаційний пил кидала, де могла.
З бідою впорались, пожежу загасили
Герої мужні, дяка вам.
За те, що ви життя не пожаліли,
За вашу працю ми вклоняємося вам.

Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті чорнобильська катастрофа. Тридцять років пройшло з того часу, як вибухнув реактор на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС. Смертоносна пилюка з ядерної печі покрила білі хати, квітучі сади, зелені ліси, засіяні поля. І тридцять років тому цвітом скорботи і суму зацвіли чорнобильські сади.
Для України, для всіх, хто побічно причетний до трагедії Чорнобиля і її наслідків, час ніби розділився на дві частини: до 26 квітня 1986 року і після нього. І ще довго ця страшна подія буде в пам’яті нашій і наших нащадків, а цей день об’єднуватиме всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.
26 квітня до Широківської районної бібліотеки на вечір-реквієм «Поріс чорнобилем Чорнобиль – бідою нашою поріс» були запрошені наші односельці – ліквідатори аварії на ЧАЕС. На заході були присутні перший заступник голови Широківської РДА Ірина Положешна, голова Широківської районної ради Олександр Кокул, голова Широківської селищної ради Ігор Сагура, начальник відділу культури, туризму, національностей та релігій Широківської РДА Любов Лисогор, начальник Управління праці та соціального захисту населення Тетяна Журавська, сімейний лікар Тетяна Дубина. Щирі слова вдячності та побажання здоров’я, міцності духу, добробуту, оптимізму і впевненості звучали сьогодні на адресу гостей. Представники соціальних служб району розповіли присутнім про соціальні норми та гарантії захисту даної категорії населення, відповідали на численні їх питання. До заходу долучилася також психолог районного Відділу освіти Тетяна Пшенична, провівши з присутніми міні-тренінг під девізом «Дорогу осилит идущий». А приємні емоції та гарний настрій цього дня присутнім дарували учасники художньої самодіяльності районного Будинку культури.  












Немає коментарів:

Дописати коментар