вівторок, 1 березня 2016 р.

«Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я…»

Ім’я Лесі Українки овіяне всенародною любов’ю і шаною. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування. Її талант виявився у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, літературній критиці, публіцистиці, перекладацькій роботі, фольклористиці. Дочка Прометея, як називають її, несла вогонь своїх поезій за життя і несе зараз вустами наших сучасників.      
«Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я…». Ці рядки стали епіграфом поетичного альбому «Квітка на долоні вічності», який провели працівники Широківської районної бібліотеки для учнів МЦППК. Під час  заходу звучали вірші поетеси у виконанні учнів, демонструвалися документальний фільм «Біографія Лесі Українки», уривок з художнього фільму «Лісова пісня» та звучала улюблена музика Лесі Українки «Місячна соната» Бетховена.
«… талант наскрізь мужній, хоч не позбавлений жіночої грації і ніжності… Її поезія – то огнисте оскарження того гніту сваволі, під яким стогне Україна». Саме так охарактеризував І.Франко творчість Лесі Українки, поставивши її в один ряд з Т.Г.Шевченком.

Знайомство молоді з творчістю видатної поетеси завершилося оглядом її творів представлених на виставці «Ти себе Українкою звала».



Немає коментарів:

Дописати коментар