четвер, 1 жовтня 2015 р.

Всеукраїнський день бібліотек - "новий формат"

«Сьогодні особливий день для тих,
Хто любить книгу, поріднився з нею…»
Ці слова працівники Широківської районної бібліотеки обрали за девіз, з яким відзначили своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек.
Святкування цього дня (30 вересня) проходили дещо в незвичній формі. Порадившись між собою напередодні, бібліотечні берегині вирішили привітати зі святом всю широківську громаду. Адже, як зауважує директор бібліотеки Лілія Бондарчук: «Всеукраїнський день бібліотек – свято не лише бібліотекарів. Це, в першу чергу, свято книги, а значить і всіх тих, хто любить читати, не уявляє свого життя без книги, вважає її помічником, другом та порадником, або й просто інколи проводить свій вільний час за читанням». Крім того, за православним календарем цього дня святкують День Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. Тому о 9-й годині ранку 30 вересня всі бібліотекарі дружно рушили, як зараз модно говорити, «в народ». Для громади була проведена піар-акція «Стань читачем сьогодні», в рамках якої пройшов ліб-моб «Як пройти до бібліотеки?», експрес-інформація «Стань читачем сьогодні», польові дослідження «Читаємо разом», інформ-бюро «А у нашій книгозбірні…»  та бібліотечне фотополювання «Вдалий кадр». Під час акції бібліотекарі презентували громаді свою книгозбірню, розповідали про нові послуги, зміни, які відбулися протягом декількох років, з’ясовували думку пересічного громадянина в цілому про бібліотечні установи, і зокрема про Широківську районну бібліотеку, пропонували стати читачем та урочисто вручали новим користувачам читацькі квитки і, звісно, фотографувалися.
Юні читачі нашого селища теж мали змогу цього дня долучитись до святкування Всеукраїнського дня бібліотек.  Для малечі працівники дитячої бібліотеки влаштували бібліовояж з книжковою валізою «Читаємо разом!».
Приймали участь у цьому святковому заході вихованці дитячих навчальних закладів «Журавлик», «Веселка» та «Лілея». Дітлахи з радістю вітали  бібліотекарів у стінах своїх садочків, із запалом брали участь у вікторинах та іграх.  Зустрічі з маленькими шанувальниками книги пройшли вдало, про що свідчили слова вдячності дітей

І взагалі цей день для всіх працівників РКЗ «Широківська районна бібліотека» пройшов дуже вдало! Безліч позитивних вражень та емоцій переповнювали серця бібліотекарів! Сподіваємося, що вони дадуть нам наснагу до нових звершень та творчих злетів!!!














Немає коментарів:

Дописати коментар