четвер, 13 липня 2023 р.

«За днем календаря»

Щорічно 12 липня усі любителі та професіонали, причетні до фотосправи, відзначають День фотографа

Дата вважається також Днем Святої Вероніки, образ і діяння якої послужили тому, що її шанують як покровительку фотографів та фотографій.

Свята Вероніка була обрана на цю роль не випадково. Адже саме вона, згідно з текстами Біблії, подала Ісусу, якого вели на Голгофу, тканину, щоб Син Божий міг витерти від пилу своє обличчя. На цій тканині пізніше проступив відбиток лику Спасителя, що цілком можна вважати першою фотографією в історії людства. Назва цього унікального фото «Спасителя справжній образ».

Відомо, що народження першої фотографії відбулося в 1826 році завдяки месьє Жозефу Нісефору Ньєпсу. Цілих 8 (!) годин працював француз над першим знімком. Тепер світ знає фото, яке носить назву «Вид з вікна».

Про ці та інші дуже цікаві історичні факти вели розмову сьогодні в Шестірнянській сільській бібліотеці під час хвилинки-цікавинки «За днем календаря». А потім юні читайлики пригадали, що можна зробити фотографії на тему «Моя улюблена книга» і вирішили всі гуртом організувати фотовиставку для відвідувачів книгозбірні.









 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар