вівторок, 11 квітня 2023 р.

Великоднє дерево

Великдень, будучи головним християнським святом, символізує відродження весни і початок нового життя. Саме тому великодні атрибути тісно пов'язані з природою і природними явищами.

У більшості людей Пасха асоціюється з оздобленими яйцями й ароматними пасками, проте це світле свято має чимало інших цікавих символів. Наприклад, в європейських країнах центральне місце серед атрибутів Великодня займає дерево.

Великоднє дерево прийнято прикрашати «крашанками», стрічками, живими квітами та будь-яким іншим відповідним декором. Іноді дерева, що ростуть біля будинків простих жителів, нагадують новорічні ялинки, завдяки чому очікування свята стає ще більш радісним і трепетним.

Традиція прикрашати Великоднє дерево поступово шириться й нашою рідною Україною. На Берегівщині, в Ужгороді, навіть на багатостраждальній Херсонщині вже декілька років поспіль проводять загальногромадські заходи, під час яких жителі долучаються до цієї акції, виготовляють багато великодніх поробок і прикрашають ними дерева в центрі населеного пункту.

Тож цю традицію вирішили перейняти й бібліотекарі дитячої бібліотеки. Сьогодні вони разом з найактивнішими читачами прикрасили великодніми атрибутами деревинку, що росте на нашій клумбі.

Сподіваємося, що ця інсталяція буде викликати в перехожих лише приємні емоції.

Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до цієї акції та прикрасити наше Великоднє деревце своїми поробками.






 


Немає коментарів:

Дописати коментар