четвер, 16 лютого 2023 р.

«Зима, що нас змінила»

Дев’ять років тому в Україну прийшла «Зима, що нас змінила»…

Ми перестали бути невільними та покірними, висловили свою думку, окреслили громадянську позицію і на весь світ заявили про Україну – вільну, єдину, незалежну, суверенну, соборну державу.

В пам’ять про тих, хто постав проти беззаконня і поклав своє життя 20 лютого в Україні встановлено Днем Героїв Небесної Сотні.

До цієї дати в читальній залі Широківської публічної бібліотеки розгорнута виставка-пам’ять, де представлено матеріали, в яких висвітлено події що відбулись на Майдані Незалежності в грудні 2013 – лютому 2014 років.

Історичні дані свідчать, що 18 – 20 лютого під час Революції Гідності протистояння між українським народом та владою досягло свого апогею. 20 лютого 2014-го загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану.

В останні роки до бібліотеки почала надходити література, пов’язана з Революцією Гідності. А бібліотекарями був створений детальний хронопис, який фіксує і досліджує кожен аспект цієї доленосної події: публіцистика, хроніка, фотоальбоми.

Запрошуємо всіх бажаючих до книгозбірні ознайомитися з книжковою виставкою.



Немає коментарів:

Дописати коментар