пʼятниця, 22 жовтня 2021 р.

«Сільська бібліотека ОТГ і громада: професійний діалог і співпраця в умовах децентралізації»

21 жовтня на платформі ZOOM КЗК «Дніпропетровська обласна універсальна бібліотека  ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія» в партнерстві з КЗК «Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей»  проведено обласну зональну онлайн проблемно-творчу лабораторію «Сільська бібліотека ОТГ і громада: професійний діалог і співпраця  в умовах децентралізації».

Завдяки проведеному заходу в режимі онлайн мали змогу «зустрітися та поспілкуватися» бібліотечні працівники з КЗ «Софіївська  центральна бібліотека», КЗ «Томаківська ЦБС» та КЗК «Широківська  публічна бібліотека».

Під час онлайн марафону «Бібліотеки територіальних громад Дніпропетровщини запрошують на онлайн побачення» фахівці Широківської книгозбірні презентували свою онлайн-платформу «Місце зустрічі – Широківська щедра земля». Директор бібліотеки Лілія Бондарчук  розповіла про «Місце бібліотеки в житті місцевої громади»; методист Тетяна Ільчишина поділилася креативною та змістовною роботою бібліотечних закладів громади в презентаціях «Публічні бібліотеки Широківської громади: новий формат, нові ідеї» та «Секрети бібліотечної майстерності від завідувачів сільськими бібліотеками-філіями»; бібліотекар по краєзнавству Світлана Курочка презентувала «Широківщину в бібліомаршрутах»; а бібліотекар по юнацтву Катерина Садиченко розповіла про роботу закладу в напрямку «ЕКО: ти – частина природи».

Разом з нами честь Широківської громади відстоювали заступник Широківського селищного голови Вікторія Лаврова та в.о. начальника сектору культури, туризму та спорту виконкому Широківської селищної ради Тетяна Карамушка, які окреслили «Ключові елементи  нової реальності Широківської ОТГ» та представили «Грані щоденного життя соціокультурного простору громади».

Цікавим доповненням виступів та презентацій стала робота Бібліотечного кінозалу «Широківщина...   Черпати силу з рідної землі», де присутні мали змогу заочно відвідати нашу неповторну Широківщину, переглянувши невеличкі відео.

Родзинкою нашої роботи став творчий  привіт  від працівників дитячої бібліотеки. Вони підготували цікавий майстер-клас з виготовлення осіннього віночка.

Також цього дня ми побачили досвід роботи своїх колег з інших громад та отримали цінні настанови й методичні рекомендації від директора КЗК «Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія» Надія Тітової, завідувача відділу наукової організації і методики бібліотечної роботи  КЗК «ДОУНБ» Ірини Луньової та завідувача відділу обслуговування КЗК «Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей» Тетяни Желізняк.

Щиро дякуємо організаторам заходу, а також всім колегам, які до нього долучилися, за змістовно та з користю проведений час.   













Немає коментарів:

Дописати коментар