середа, 13 жовтня 2021 р.

«З глибини сторіч луна козацький клич»

Тече вода в сине море,

Та не витікає;

Шука козак свою долю,

А долі немає.

Пішов козак світ за очі;

Грає синє море… (T.Г.Шевченко)

14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. І водночас у цей день відзначається День українського козацтва. Цей день – данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів, які в ХVVІІ століттях неодноразово намагалися завоювати українські землі.

До Дня українського козацтва працівники Широківської публічної бібліотеки презентують виставку-панораму «З глибини сторіч луна козацький клич». Запропоновані  книги розповідають про  історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями, про славетних гетьманів та кошових отаманів – ватажків козацького війська.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку та ознайомитись з літературою про козацьку добу. Книги  допоможуть Вам збагатити  свої знання. Адже, як говориться в прислів’ї: «Золото добувають із землі, а знання – з книжок».





Немає коментарів:

Дописати коментар