понеділок, 27 вересня 2021 р.

«Цей дивосвіт бібліотека!»

Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій. І хоча сучасних дітей все більше поглинає Інтернет та ґаджети, ми – дорослі – повинні ще з дошкільного віку виховувати у дітей любов до книги, бережне ставлення, розвивати художній смак. Саме бібліотека допомагає залучати дітлахів до читання книжок.

З цією метою, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек учні 1 класу (класовод Свиридко Ж.В.) завітали до чарівної книжкової оселі – Новокурської сільської бібліотеки-філії  на екскурсію «Цей дивосвіт бібліотека!». Дітлахів гостинно зустріла завідувач книгозбірнею Тетяна Чубара, ознайомила їх з правилами користування та поводження з книгою, провела стелажами, де розміщено дитячий фонд бібліотеки. Особливе захоплення у першокласників викликали книги про морських жителів, динозаврів та сучасна українська література.

Діти залюбки відповідали на питання вікторини «З якої казки?», відгадували загадки, переказували сюжети знайомих їм казочок. Родзинкою зустрічі стала презентація фотозони «Осінь на книжковій полиці», біля якої малюки фотографувалися та складали спільну осінню історію.

Всі діти, що побували на екскурсії, мали змогу записатися до бібліотеки і стати справжніми читачами. Про це відтепер свідчать яскраві посвідчення «Юний читач бібліотеки».









 


Немає коментарів:

Дописати коментар