пʼятниця, 25 червня 2021 р.

«Літній вернісаж»

Сьогодні в читальній залі книгозбірні зібралися люди, які цікавляться і шанують мистецтво. Це – місцеві художники, активні читачі бібліотеки, широківські художники, творча молодь. В рамках краєзнавчого проекту «Твої люди, Широківщино!», після затяжної перерви, відновила роботу наша мистецька галерея, де відбулася презентація нових робіт таких видатних майстрів пера та пензля, як: Броніслав Поліщук, Анатолій Сікорський, Валентин Чугуй, Павло Коломоєць, Микола Добровольський, Катерина Струк, Анатолій Бай.

Відкривав виставку метр художньої справи Броніслав Іванович Поліщук. Він привітав усіх присутніх з такою визначною подією в культурному житті нашого селища та побажав своїм колегам нових творчих успіхів.

Присутні на заході мали змогу не лише полюбуватися картинами наших знаних художників (на виставці їх представлено більше 50-ти полотен), але й поспілкуватися з ними, послухати цікаві розповіді про їхній творчий шлях.

Хвилюючим моментом зустрічі стало знайомство зі ще одним місцевим художником Віктором Петровичем Барабашем. Його роботи стали, неначе, свіжим потічком, який наповнює велику мистецьку  річку Широківщини неповторним колоритом та яскравими фарбами.

У кожній картині відчувається своя історія, а кожен художник має свій неповторний авторський стиль, свої вподобання і манеру письма. Покладені ними на полотно тонкі, ювелірно точні мазки, ніжні й трепетні фарби, передають різноманітні відтінки настрою, несуть добро, світло, спокій, любов та легку ноту філософських міркувань.

Все це зможе побачити та відчути кожен, хто завітає до бібліотеки помилуватися «Літнім вернісажем». Виставка буде діяти до кінця липня. Тож у всіх широчан та гостей нашого селища є шанс в буденному, подекуди – шаленому, ритмі житті відпочити, доторкнувшись до неймовірно захоплюючого і неповторно казкового Мистецького Всесвіту!

Ласкаво просимо!










 

Немає коментарів:

Дописати коментар