понеділок, 21 грудня 2020 р.

«На свято Миколая творча зіронька палає»

 18 грудня в переддень одного з найулюбленіших свят українських дітлахів – Дня Святого Миколая – в дитячій бібліотеці вітали учасників Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія».

Щороку поціновувачі книги та читання з усіх куточків нашої неньки-України беруть участь у Всеукраїнському конкурсі «Книгоманія», основною ідеєю якого є популяризація культури читання серед дітей та виховання нового покоління, а саме: успішних молодих людей, з розвинутими комунікативними навичками, критичним мисленням, соціалізованих та самореалізованих завдяки читанню, які прагнуть розвиватися та покращувати суспільство. Головним організатором Конкурсу та Фестивалю дитячого читання «Книгоманія» є Громадська організація «Форум видавців», а учасниками Конкурсу можуть бути всі охочі учні  6 і 7 класів закладів загальної середньої освіти та читачі сільських, дитячих і юнацьких бібліотек України. Учасники проходять випробування в 3-х етапах: 1 етап – місцевий, відбірковий, 2 етап – районний, 3 етап – обласний.

Цього року, за право бути кращим читачем, у відбірковому турі змагалися читачі шести бібліотек Широківської громади – Широківської дитячої бібліотеки, Благодатнівської, Дачнівської, Запорізької, Новокурської та Шестірнянської сільських бібліотек-філій. До другого етапу, за рішенням журі, вийшли читачі дитячої бібліотеки: Муравська Катерина (Широківська школа №1), Куделя Ангеліна, Ємельова Анастасія та Іванюшина Ангеліна (Широківська опорна школа). Саме Іванюшина Ангеліна стала переможцем у другому турі й уже під час карантину брала участь в третьому етапі Конкурсу он-лайн, де здобула почесне друге місце.

Ці дівчатка – віддані читачки бібліотеки, учасниці багатьох масових заходів, наші вірні друзі. Тому цього дня працівники бібліотеки спробували себе в ролі казкових чарівників, аби створити для дітлахів святковий настрій та казкову атмосферу. Директор КЗК «Широківська публічна бібліотека» Лілія Бондарчук звернулася до присутніх з вітальним словом, побажала їм успіхів, наснаги, завзятості, здійснення мрій та нових злетів, вручила Дипломи переможцям та учасникам Конкурсу «Книгоманія» та невеличкі подарунки на згадку. А далі працівники дитячої книгозбірні запросили юних читачок на он-лайн зустріч зі справжнім Святим Миколаєм, яку організувала Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей. Під час онлайн марафону «На свято Миколая творча зіронька палає» дітлахів вітали і Святий Миколай, і директор обласної бібліотеки Ольга Прокопович-Ткаченко зі своїм колективом, і письменниці зі Львова та Дніпропетровська. Вони побажали всім щастя, здоров’я, успіхів у навчанні і, звичайно, миру.

Ми щиро дякуємо організаторам за таку цікаву зустріч, а нашим юним друзям за активність і дружню співпрацю. Сподіваємося, що наступний рік буде не менш багатим на активних читачів і талановитих учасників різноманітних конкурсів.

Закликаємо всіх стежити за нашими оголошеннями про конкурси на сторінках мережі Фейсбук https://www.facebook.com/shirkult/ і https://www.facebook.com/shirokoechildrenslibrary та брати в них активну участь. І нехай для всіх запалають зірки Віри, Надії, Любові, а книга і творчість ніколи не полишають вас на самоті.

Нехай щастить!












Немає коментарів:

Дописати коментар