пʼятниця, 2 жовтня 2020 р.

«Мій домашнй улюбленець»

 

4 жовтня люди всіх країн відзначають Всесвітній день захисту тварин. З 2000 року це свято відзначається і в Україні.

З метою привернення уваги до прав тварин та їх добробуту, а також популяризації читання у Шестірнянський сільській бібліотеці-філії відбувся тематичний захід «Мій домашнй улюбленець». Під час екскурсії по віртуальному зоопарку «Дивовижний світ тварин» відвідувачі книгозбірні дізналися про історію виникнення свята. Новинкою для юних читачів стала інформація про появу першого товариства захисту тварин у Англії в 1824 році, про проголошення Декларації прав тварин 1978 року, про створення Всесвітнього товариства захисту тварин 1981 року.

Крім того, дітлахи дізналися про вплив  тварин на життя та здоров'я людей; про лікувальні процедури, які відбуваються за участі тварин: котів, собак, коней, дельфінів; про користь від спілкування людини з твариною.

Діти весело провели час у нашій книгозбірні: активно приймали участь у зоовікторині, з задоволенням відгадували загадки про свійських і диких тварин; співали пісень, граючи в музичну гру «Мікрофон»; розповідали кумедні історії про домашніх улюбленців і ділилися власними фото з ними. А ще виявили бажання помалювати. Місцева чотирилапа мешканка бібліотеки – кішечка Василіса – не залишилася поза увагою. Друзі обережно торкалися пухнастої, а вона дякувала їм муркотінням, даруючи своє тепло і ніжність.

На згадку про захід всі присутні ласували смачними яблуками від їжачка  «Фомки» та сфотографувалися на пам'ять.













 

Немає коментарів:

Дописати коментар