пʼятниця, 25 вересня 2020 р.

«Барвиста країна моя»

 

Петриківський розпис – феномен мистецтва українського народу. Це не тільки традиційне оздоблення українського житла, а  й сучасне мистецтво.

Магія петриківського розпису полонила серця мільйонів шанувальників прекрасного та на увесь світ прославила талановитих народних майстрів родом з України.

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у Шестірнянський сільській бібліотеці-філії презентовано виставку-інсталяцію «Барвиста країна моя».

Підтримуючи громадську організацію «Український культурний фонд», а саме: великий культурний проект у маленьких містечках та селах України «Петриківський розпис із сивої давнини в майбутнє», відвідувачі нашої книгозбірні не лише познайомилися з цікавою експозицією, а й мали змогу переглянути відеоролик за участю своїх односельців – дітей, які приймали участь у зйомках майстер-класу з петриківського розпису декілька років тому.

До речі, деякі герої нашого фільму обрали собі професію, пов'язану саме з мистецтвознавством: Кіяшко Є., Сковородко Н., Шиян В., Сірко А., Тимцьо В., Маркевич І.

Вишуканий та неповторний петриківський розпис – чудовий привід для гордості українців. Ще б пак, адже в основі цього барвистого візерунка лежить безмежна любов до рідного краю.











 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар