середа, 16 вересня 2020 р.

«Феєрія мандрів відомими стежками»

 

Широківщина – це наша мала Батьківщина, наш рідний дім. Це славна земля незабутнього минулого та неповторного сьогодення. А її дочки та сини – найцінніший скарб і надбання нашого широківського роду, українського народу. Це вони – історики та політики, художники та скульптори, артисти та співаки, працівники полів й авіаконструктори… приносять їй славу. І це їхні імена яскравою сторінкою вписані в літопис району, області та України. Їх пам’ятають, знають, цінують, а молоде покоління – ще й вивчає.

Сьогодні працівники Широківської публічної бібліотеки запросили учнів І курсу філії МЦППВ на туристичний квест «Феєрія мандрів відомими стежками», щоб розповісти юнакам та дівчатам про наших славних земляків, які мають відношення до становлення та розвитку культури на Широківщині. Екскурсія проходила будівлями, на яких розміщено меморіальні дошки видатним широчанам: Павлу Кононовичу Темченку, Надії Петрівні Доценко, Петру Георгійовичу Лобановському, Андрію Васильовичу Авраменку. А проходячи повз Широківський будинок культури просто не могли не згадати заслуженого працівника культури України, корифея нашого місцевого театру Дем’яна Ілліча Книгу.   

Звісно, наша Широківщина багата талановитими людьми, які прославили свою малу Батьківщину не лише в галузі культури. Проте напередодні Всеукраїнського дня бібліотек хотілося звернути увагу молоді на людей, які близькі по духу нам – бібліотекарям. А попереду в нас заплановано ще чимало зустрічей, екскурсій, заходів, де буде доречно познайомитися з представниками інших напрямків суспільної діяльності.

Слідкуйте за нашими анонсами!

















   

Немає коментарів:

Дописати коментар