пʼятниця, 24 січня 2020 р.

«Мелодія пензля»


Не є таємницею той факт, що образотворче мистецтво є однією з самих доскональних форм діяльності, оскільки у художній палітрі кристалізується внутрішній світогляд людини, лунають кольори глибоких почуттів.
Наша Широківська земля багата на талановитих людей, серед яких і велика когорта художників. Їх натхненні твори, без сумніву, надають радість відвідувачам Широківської публічної бібліотеки, а ще створюють неповторний художній образ рідного краю.
Протягом 2018-2019 року в нашій книгозбірні було реалізовано краєзнавчий проект «Твої люди, Широківщино», в рамках якого проведено 5 вернісажів місцевих художників: Анатолія Бая, Миколи Добровольського, Броніслава Поліщука, Валентина Чугуя, Анатолія Сікорського. 2020 рік ми розпочали презентацією спільної виставки художніх полотен митців «Мелодія пензля». На цю творчу зустріч завітали жителі та гості селища, справжні поціновувачі мистецтва. В приємній дружній атмосфері відбувалося спілкування присутніх з широківськими художника. До речі, кожен з них сьогодні презентував свої нові картини, «виплекані» спеціально до даної події. Зі словами вдячності до митців звернулися директор Широківського народного історико-краєзнавчого музею Інна Свиридова та наша активна читачка, член клубу «За покликом душі», широківська поетеса Лідія Гічонок. Вона також підготувала декілька віршів, приурочених спеціально до цього мистецького заходу. А директор Широківської публічної бібліотеки подякувала художникам за їх довіру нам, за можливість доторкнутися до їхнього творчого Всесвіту, стати частинкою їхнього творчого життя і на згадку про нашу з ними співпрацю презентувала кожному невеличкий буклетик, який містить відгуки вдячних відвідувачів виставок, що проходили в бібліотеці раніше.
Бажаємо нашим талановитим широчанам подальших творчих успіхів, нових робіт, натхнення й хисту, а також вдячних шанувальників їхньої творчості. Сподіваємося на подальшу співпрацю і ще не одну творчу зустріч. Нехай щастить!







Немає коментарів:

Дописати коментар