четвер, 12 грудня 2019 р.

«Від співу до зброї»


Його життя пролетіло, як найяскравіша комета. За свої 42 роки він встиг пізнати любов і славу, майже 20 років прожити в Парижі і порити окопи на Донбасі. Василь Сліпак – український оперний співак, який своїм співом підкорив найвибагливіших шанувальників оперного мистецтва. До 45-річчя від дня народження співака-воїна бібліотекарі Широківської публічної бібліотеки підготували вечір – елегію «Від співу до зброї».
 «Я пропустив Майдан, але війну не пропущу», – казав Василь. Він не пропустив війни, так само, як вона не пропустила його.  В 2014 році Василь Сліпак відклав свої концерти на світових оперних сценах, залишив Париж та кохану дівчину і взяв до рук зброю.  Переглядаючи відео та слухаючи розповіді бібліотекарів про людину-легенду, присутні знайомилися з творчістю талановитого українця, його безхмарним життям в Парижі та в похмурих окопах на сході країни.
«Є небагато людей, які стільки зробили для популяризації української пісні у світі, скільки зробив Василь. Коли пісні співаються такою людиною і таким голосом, як у Василя, це миттєво популяризує цю пісню, цю мелодію і цю мову. Його загибель для всіх, хто його знав, була як блискавка, як гучний постріл у небо.» – скаже його друг Дюссо, отримавши звістку про смерть Василя. Його покликанням була сцена, але як говорив Василь «Коли війна, мистецтво почекає. Там (на Сході) я не граю ролі, там я проживаю найсильніші моменти свого життя…
Наприкінці заходу присутні переглянули фотовиставку «Василь Сліпак – легенда України» та уривок фільму «Міф».









Немає коментарів:

Дописати коментар