вівторок, 29 жовтня 2019 р.

«У мужності немає віку, у подвигу нема кінця»


          ВІЙНА…. Яке це страшне слово. Війна… Це біль та страждання… Війна… Це кров та смерть…
До 75-річчя визволення України від нацистських загарбників у Другій світовій війні бібліотекарі Широківської публічної бібліотеки, спільно з бібліотекарем Широківської філії МЦППВ, підготували для молоді вечір-реквієм «У мужності немає віку, у подвигу нема кінця».
Для України Друга світова війна стала національною трагедією. Територія України з 22 червня 1941 по 28 жовтня 1944 перетворилась у суцільну фронтову смугу, на якій місяцями точились важкі бої. Понад 700 зруйнованих міст, 28 тисяч сіл, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств, зруйновано багато тисяч кілометрів залізних доріг… В Україні загинув кожен п`ятий громадянин. Ось такий український «рахунок» цієї війни.
Під час заходу звучали вірші про Другу світову, про безсмертний подвиг солдатів, які ціною власного життя здобули перемогу, як поетів-фронтовиків, так і поетів-сучасників, які знають про цю війну з історії та архівних матеріалів, зі спогадів ветеранів та документально-художніх книг. Деякі з них були представлені на тематичній виставці «Рокам ніколи з пам'яті не стерти – 1944», бібліографічним оглядом літератури з якої і було завершено захід.
75 років минуло з того пам'ятного дня, коли на Україну прийшов мир, але скільки б їх не минуло – не зітруться у наших душах і серцях імена воїнів-визволителів, які золотими літерами вписані в книзі «Пам’яті».




Немає коментарів:

Дописати коментар